Меню

Ягодов маслен коблер със сметана

14 март 2022 | 05:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша захар + 1 с.л.
1 супена лъжица царевично нишесте 
1 чаша вода
3 чаши ягоди, нарязани 
2 супени лъжици масло + 3 с.л. 
1 чаша брашно
1 и ½ чаени лъжици бакпулвер
½ чаена лъжица сол
½ чаша сладкарска сметана
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с малко мазнина тава за печене. Смесете захарта, нишестето и водата. Загрейте на котлон на средна температура, като постоянно разбърквате. След като се загрее добре, но преди да заври, добавете ягодите и свалете от котлона. Излейте сместа в тавата и поръсете с 2 супени лъжици разтопено масло. Разбъркайте леко.

Пресейте брашното, захарта, бакпулвера и солта заедно. Към тях добавете останалите 3 супени лъжици масло. Отделно разбийте сметаната с миксер. Добавете я към сместа с брашното. Разбъркайте с лъжица или шпатула. Ще се получи мека пухкава смес. Залейте с нея останалата част от коблера в тавата. Печете за 25-30 минути в загрята фурна или до златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай