Меню

Салата с царевица, пилешко и дресинг

23 януари 2022 | 12:17 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г пилешки гърди без кости и без кожа
зехтин
1 глава червен лук
1 стрита скилидка чесън
1 консерва царевица
1-2 сладки червени чушки 
сол, черен пипер на вкус
За дресинга:
180 г  майонеза
2 чаени лъжички дижонска горчица
1 чаена лъжичка червен винен оцет 
 пресни наситнени билки – мащерка, босилек, копър, магданоз на вкус
няколко капки сос Уорчестър – по желание
20 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Месото се овкусява от двете страни със сол и черен пипер. В добре загрят тиган загрейте малко зехтин и изпечете месото от двете страни до златистокафяво (около 7-8 минути на страна). След това го нарежете на малки парчета и го сложете в купа. Добавете към него чесъна, отцедената царевица, останалите нарязани зеленчуци и дресинга. За да приготвите дресинга просто комбинирайте съставките и разбъркайте добре.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай