Меню

Бисквити със смлени бадеми и масло

25 януари 2022 | 12:35 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
120 г меко масло
1/2 ч.ч. или около 70 г захар на кристали
½ чаена лъжичка екстракт от ванилия
½ чаена лъжичка екстракт от бадеми
1 ч.ч. брашно или около 130 г
70 г сурови бадеми
120 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Смелете бадемите в блендер или кухненски робот. В купа с помощта на миксер разбийте маслото със захарта и останалите продукти. След като се получи пухкава смес може да прибавите и смлените ядки и отново да разбъркате добре. Полученото тесто се изсипва върху свежо фолио и се завива стегнато, като се оформя като сладък салам. Слага се в хладилник, за да престои за поне 1 час. След това се нарязва на филийки с дебелина около 1,5 – 2 см, които се подреждат в тава върху хартия за печене. Поръсват се със захар на кристали и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 13-15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай