Меню

Чийзкейк брауни с череши

14 март 2022 | 12:19 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За брауни сместа: 
1 чаша масло 
2 чаши захар
2/3 чаша какао на прах
4 яйца
2 чаени лъжици ванилов екстракт 
1 чаша брашно
½ чаена лъжица бакпулвер
¼ чаена лъжица сол 
За чийзкейк сместа: 
225 г крема сирене, размекнато 
1/3 чаша захар
1 яйце 
500 г конфитюр от цели череши
70 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна форма за печене с мазнина. Разтопете маслото на водна баня или в микровълнова. Смесете захарта с какаото. Към тях добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате с миксер. Добавете и ванилията. Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Добавете ги към мокрите съставки в купата с миксера и разбийте добре, докато се получи гладка смес. Излейте сместа в подготвената тава. Заравнете с шпатула.

В купа разбийте крема сиренето, захарта и яйцето до гладка смес с помощта на миксера. Излейте чийзкейк сместа върху сместа за браунито. Заравнете с шпатулата. Отгоре разнесете конфитюра от черешите така, че да покрие чийзкейка. Отново използвайте шпатулата. На места може да притиснете леко, за да проникне в чийзкейка и да се слее с него по красив начин.

Печете за около 45 минути или докато ъгълчетата на браунито започнат да се отделят от формата. Нарежете на квадрати преди да сервирате, като сте се уверили, че е изстинало.

По желание можете да поставите сместа с чийзкейка по средата, като си запазите част от сместа за браунито, с която да завършите сладкиша. За целта ще ви трябва по-малка тава за печене.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай