Меню

Рецепта за италиански бухти – кастаньоли

17 февруари 2022 | 09:52 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 голямо яйце 
240 г сирене рикота
½ супена лъжица бакпулвер
135 г брашно 
настърганата кора на 1 портокал – по желание 
60 г захар на кристали 
малко повече от 1 ч.ч. олио за пържене
пудра захар за поръсване
50 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте сиренето, яйцето, захарта и настърганата портокалова кора. Разбийте добре с помощта на миксер или телена бъркалка. След това постепенно добавете брашното. Тестото ще се получи много гъсто и лепкаво. За да оформите топчета, набрашнете леко ръцете си. Вземете малко количество тесто и в дланите си оформете топче. Размерът на бухтите зависи от вашите предпочитания. След това в достатъчно дълбок и голям тиган загрейте олиото и изпържете бухтите добре от всички страни до златистокафяво. Готовите бухти отделете върху кухненска хартия, за да се абсорбира част от мазнината. Сервирайте ги със сладко или поръсени с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай