Меню

Пълнена паста със спанак и рикота

18 март 2022 | 11:39 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
350 г паста големи мидички 
Сол на вкус 
2 супени лъжици зехтин
1 връзка пресен лук, ситно нарязан
4 скилидки чесън, пресован
300 г спанак
½ чаша пресен магданоз, ситно нарязан
½ чаша пресен копър, ситно нарязан
2 яйца, разбити 
½ чаша рикота 
450 г сирене, натрошено 
Черен пипер на вкус 
680 г (1 буркан) готов сос маринара или доматен сос 
1/3 чаша настъргана моцарела
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Сварете пастата в подсолена вряща вода за няколко минути и отцедете. В тиган на средна към висока температура загрейте мазнината. В нея запържете лука и чесъна за 3-4 минути. Добавете спанака, магданоза, копъра и гответе с разбъркване още 2 минути. Свалете от котлона и оставете да изстине малко. Прехвърлете сместа със спанака в голяма купа.

Добавете разбитите яйца, рикотата, натрошеното сирене и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. Излейте соса маринара в тава за печене. Поставете върху нея пастата във форма на големи миди. Напълнете всяка мида с пълнежа. Поръсете отгоре с моцарела. Печете за около 30 минути или докато моцарелата добие златист загар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай