Меню

Кладкака – шоколадова шведска торта

26 април 2022 | 05:35 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
½ чаша масло + допълнително за намазване
1 чаша брашно
1 и ½ чаши захар
1 супена лъжица ванилов екстракт 
6 супени лъжици какао
2 големи яйца, разбити 
1/8 супена лъжица сол
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 170-180 градуса. Разтопете маслото. Намажете кръгла форма за печене с малко масло. Покрийте с хартия. Поръсете хартията с малко какао. Оставете настрана.

Пресейте брашното, какаото, солта, докато се смесят добре. Излейте пресятата смес от сухи съставки в разтопеното масло. Разбъркайте. Добавете разбърканите яйца и ванилията. Разбъркайте добре тестото и го излейте в подготвената тава. Печете за 25-30 минути или докато отгоре се образува коричка, а отвътре сладкишът остане леко лепкав.

Извадете от фурната. Сложете формата да изстине върху решетка. След това извадете тортата и я поръсете с пудра захар или още какао за украса. Нарежете на триъгълници и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай