Меню

Печено пиле с кимион и риган

1 април 2022 | 16:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 цяло пиле, нарязано на парчета 
½ чаша зехтин
1 и ½ чаени лъжици кимион
1 и ½ чаени лъжици сол 
½ чаена лъжица сушен риган 
2 супени лъжици пресован чесън
3 супени лъжици сок от лайм
3 супени лъжици сок от портокал
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в тиган на средна към висока температура. Изчакайте да се сгорещи много. През това време смесете кимиона, солта, ригана, чесъна в хаванче. Счукайте ги на паста. Сложете пастата в сгорещената мазнина и разбърквайте постоянно. Добавете лимоновия и портокаловия сок. Разбъркайте.

Поставете пилешкото в тава. Залейте го с получения сос с подправките. Размажете добре с помощта на четка, за да полепне навсякъде. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 1 час или до получаване на хрупкава коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай