Меню

Пиле с кайсии и моркови

2 май 2022 | 06:06 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин 
4 броя пилешки гърди 
¾ чаена лъжица сол
¾ чаена лъжица черен пипер 
½ чаша пилешки бульон
¼ чаша кайсии от компот
1 супена лъжица дижонска горчица 
2 чаши моркови, тънко нарязани 
4 чаени лъжици пресен босилек (по желание)
1 супена лъжица ситно нарязан чесън
2 супени лъжици масло
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган на средна към висока температура. Поръсете пилешкото с ½ лъжичка сол и ½ лъжичка пипер. Сложете пилешкото в тигана. Гответе за около 3 минути, докато покафенее. След това го извадете от тигана.

Смесете разтворения бульон с кайсиите (нарязани) и горчицата. Разбъркайте много добре. Добавете морковите, 1 супена лъжица от босилека, както и чесъна. Добавете ги в тигана. Сотирайте за около 4 минути. Върнете пилето в тигана. Разбъркайте. Покрийте с капак, намалете котлона и оставете да къкри 8 минути, докато месото се сготви изцяло. Свалете тигана от котлона.

Добавете оставащите ¼ лъжичка сол, пипер и маслото. Разбъркайте, докато маслото се разтопи напълно. Поръсете с оставащата лъжичка босилек и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай