Меню

Пилешко с гъби и кремообразен сос с пармезан

4 юни 2022 | 05:48 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 бр. пилешки гърди без кост
2 супени лъжици зехтин
Сол и черен пипер на вкус 
225 г гъби, нарязани 
За кремообразния сос: 
¼ чаша масло
2 скилидки чесън, пресован 
1 супена лъжица брашно 
½ чаша пилешки бульон
1 чаша сметана
½ чаша настърган пармезан 
½ чаена лъжица чесън на гранули
¼ чаена лъжица черен пипер 
½ чаена лъжица сол
1 чаша пресен лук, нарязан
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голям тиган добавете зехтина и загрейте на средна към висока температура. Добавете пилешкото, нарязано на едри парчета и запържете до златисто от всяка страна по 3 до 5 минути. Извадете пилешкото и го оставете настрана. В тигана добавете гъбите и разбърквайте няколко минути, докато омекнат. Извадете и оставете настрана.

За да направите соса, в тигана добавете маслото и го разтопете. Добавете чесъна и разбърквайте, докато омекне. Добавете брашното и разбъркайте, докато се сгъсти и разтвори. Прибавете бульона, сметаната, пармезана, чесъна на прах, солта и пипера. Разбъркайте. Добавете нарязания лук и гответе още няколко минути. Върнете пилешкото и гъбите в тигана. Разбъркайте, за да се смесят всички вкусове и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай