Меню

Лесен мус с бял шоколад

24 май 2022 | 05:44 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 мл неподсладена течна сметана
250-300 г бял шоколад
за украса – сладко, разтопен млечен или тъмен шоколад, плодове
60 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Шоколадът се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна. Оставя се да се охлади. С помощта на миксер разбийте сметаната. Добавете към нея шоколада и разбъркайте отново добре. Разпределете получената смес в подходящи чаши или купички. Добавете за финал настърган шоколад, любимото ви сладко, тъмен или друг вид разтопен шоколад, или пресни плодове. Поставете десерта в хладилник, за да стегне.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай