Меню

Замразен йогурт с горски плодове и гранола

9 юни 2022 | 05:16 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши малини
½ чаша захар
1 чаша боровинки 
1 и ½ чаши гранола
2 чаши кисело мляко
1 чаена лъжица ванилия 
1 чаена лъжица лимонова кора
½ чаша захар
5 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете малините с ½ чаша захар в купа. Намачкайте с преса за картофено пюре. Покрийте и оставете да престои 1 час. Прецедете пюрето през ситна цедка, за да премахнете семената на малините. Добавете боровинките и разбъркайте. Оставете в хладилник да стегне леко.

В купа разбийте киселото мляко, ванилията, лимоновата кора и останалата захар. Разбърквайте с телена бъркалка, докато захарта се разтвори напълно и сместа стане пухкава. Напълнете сместа в найлонова торбичка пош и охладете в хладилник за известно време, за да стегне.

Разпределете гранолата в 4 големи чаши. Покрийте отгоре с охладената плодова смес. След нея покрийте със сместа с киселото мляко, като изстискате от поша (на който предварително сте отрязали едно ръбче). Повторете редуването на смесите, за да се получат видими пластове. Замразете за няколко часа и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай