Меню

Кекс с течен шоколад

12 юни 2022 | 06:27 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
235 г брашно
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
2 големи яйца
1 жълтък
150 г захар
1 ч.л. ванилов екстракт
140 г масло като от него си отделете и за намазване на тавата
90 мл прясно мляко
около 200 г течен шоколад
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В дълбока купа комбинирайте брашното, бакпулвера и солта. Отделно с помощта на миксер разбийте яйцата, жълтъка, ванилията и захарта, докато станат леко пухкави. Постепенно добавете разтопеното, но не вряло масло. След това може да добавите сухите съставки и млякото и отново разбийте с миксер до получаването на гладко тесто.

В подходяща тава за печене, която предварително сте намазнили леко и набрашнили, изсипете половината от тестото. Отгоре може да добавите течния шоколад, като разпределите равномерно. Завършете с останалата част от тестото. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай