Меню

Немски лимонов кекс с ром

3 август 2022 | 13:19 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и 1/8 чаша масло на стайна температура
1 и ¼ чаша захар
5 яйца
3 супени лъжици ром
1 чаша царевично нишесте
1/3 чаша лимонов сок
1 чаша пудра захар
160 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна форма за кекс с малко мазнина. В голяма купа разбийте маслото със захарта до пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко. Добавете рома и разбийте. Добавете брашното и нишестето. Разбийте до гладка смес. Излейте в подготвената форма.

Печете за 1 час и 15 минути в загрята фурна или до суха клечка. Оставете да изстива върху решетка за 10 минути, преди да извадите от формата. Веднага след като сте го извадили от фурната, надупчете кекса с вилица, за да помогнете на глазурата да проникне в него.

За глазурата смесете лимоновия сок и пудра захарта. Разбъркайте добре, докато се разтвори напълно. Залейте кекса преди да сте го извадили от формата, за да поеме добре. След като изстине напълно нарежете на филийки или на кубчета.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай