Меню

Френски бадемови сладки Croquant De Cordes

19 август 2022 | 07:35 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
120 г белтъци
1/2 ч.л. ванилова есенция
200 г кристална захар
55 г пресято брашно
120 г печени цели бадеми с люспите, без сол
45 мин

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне

В купа разбъркайте захарта, брашното, белтъците и ванилията. Разбърквайте до получаването на гладка паста. Бадемите нарежете на по-едро с нож или в кухненски робот и ги добавете към останалите съставки. Всичко се разбърква отново добре. Пригответе тава, върху която сте сложили хартия за печене. Ползвайте лъжица, за да оформите на разстояние около 3-4 една от друга купчинки, които при изпичането ще станат плоски, хрупкави сладки. Размерът им зависи от това колко големи искате да бъдат сладките.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, ако ще печете в конвекционна или вентилирана фурна. Печете около 12 минути или докато сладките станат златистокафяви. След като изстинат може да ги поръсите леко с пудра захар.

Снимка: iStock

По идея от brunoalbouze.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай