Меню

Бразилски шоколадови трюфели

5 септември 2022 | 05:33 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г подсладено кондензирано мляко
1 с.л. натурално какао на прах
1 с.л. масло
50 г тъмен или млечен шоколад
шоколадови пръчици за овалване
250 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

В тиган с незалепващо покритие изсипете млякото. Добавете към него пресятото какао. Разбъркайте добре, за да не се получат бучки. След това добавете нарязания шоколад. Бъркайте, за да се разтопят и да не загори сместа. Когато се получи гладка смес, може да я прехвърлите в подходящ стъклен съд – тава, купа. Оставете шоколадовата смес да се охлади, преди да я сложите в хладилник, за да стегне. Когато шоколадът е стегнал оформете от него малки топчета, които оваляйте в шоколадови пръчици. Сложете трюфелите отново в хладилник за около 30-40 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай