Меню

Бонбони тирамису с шоколад

11 октомври 2022 | 11:24 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
12 бишкоти за тирамису
½ супена лъжица захар
1 с.л. заквасена сметана
¼ чаша + 3 с.л. маскарпоне
2 с.л. сварено и охладено кафе, може и инстантно
1 с.л. коняк – по желание
За потапянето на бонбоните:
200 г шоколад по ваш избор, може да комбинирате черен с млечен
180 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

В кухненски робот сложете захарта, бишкотите и смелете добре. След това добавете сметаната и маскарпонето, а накрая кафето и ликьора. Трябва да се получи хубаво гъсто тесто. Прехвърлете го в подходяща купа и покрийте с фолио.

Сложете в хладилник за 1-2 часа, за да стегне добре. След това разтопете шоколада на водна баня и оставете да се охлади. От тестото се оформят топчета, които се потапят в шоколада и се украсяват както ви харесва.

За потапянето на топчетата може да ползвате клечка за зъби или вилица, без да набождате с нея топчетата. Когато бонбоните са готови, поставете ги в хладилник за още малко време, за да стегне шоколадът.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай