Меню

Салата с брюкселско зеле, боровинки и бадеми

19 ноември 2022 | 05:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г брюкселско зеле
¼ чаша кленов сироп 
2 супени лъжици зехтин
4 чаени лъжици дижонска горчица
4 чаени лъжици ябълков оцет
1 чаша червени боровинки, сушени 
1 чаша печени бадеми
150 г печена шунка по избор
10 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете брюкселското зеле на половинки или по-малки парчета. Оставете ги в купата за салата. Разбъркайте кленовия сироп, зехтина, горчицата и оцета в малка купа, за да получите хубав дресинг. Залейте брюкселското зеле. Подредете боровинките и нарязаната шунка. Декорирайте с бадемите. Разбъркайте салатата преди сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай