Меню

Пиле с броколи и кафяв ориз

30 октомври 2022 | 05:25 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
100 г кафяв ориз
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, ситно нарязан 
225 г гъби, нарязани 
225 г пилешко филе, нарязано 
¾ чаена лъжица сол 
¼ чаена лъжица черен пипер 
350 г броколи
1 и ½ чаши прясно мляко 
3 супени лъжици брашно 
50 г настърган пармезан
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. Сварете ориза в нея и отцедете, като не го преварявате. В дълбок голям тиган загрейте мазнината. В нея добавете ориза, лука, гъбите и пилешкото. Поръсете със сол и пипер. Разбъркайте за около 5-6 минути, докато пилешкото се сготви от всички страни.

Във вряща вода бланширайте броколите за 3 минути, докато омекнат. Отцедете ги добре. Отделно в купа смесете брашното и млякото, докато се получи гладка консистенция. Залейте продуктите в тигана със кремообразната смес. Разбъркайте. Гответе за около 2 минути, докато започне да бълбука и се сгъсти, разбърквайте често, за да не загори.

Добавете броколите. Разбъркайте отново добре. Поръсете с пармезана. Гответе, докато сиренето започне да се топи. Свалете от котлона.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай