Меню

Паста с наденица и сирена

8 ноември 2022 | 05:16 | Михаела Лазарова
Добави в любими
350 г паста по ваш избор
500 г сурова наденица
200 г крема сирене
100 г пармезан или друго настъргано сирене за паста
розмарин и кимион на прах на вкус
сол на вкус
3 с.л. зехтин
30 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Пастата се сварява според инструкциите на опаковката. Нарежете лука на ситно и го сложете в дълбок тиган или тенджера с малко зехтин, за да се задуши. Премахнете червото, което обвива каймата на наденицата, тъй като ще ви трябва само тя. Добавете я към лука, бъркайте периодично. Когато каймата покафенее и е сготвена може да добавите кимиона, розмарина, сирената и малко от водата, в която сте варили пастата, за да се получи хубав сос. След това добавете отцедената паста, разбъркайте за още няколко секунди и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай