Меню

Кекс с черен шоколад и масло

31 октомври 2022 | 05:26 | Михаела Лазарова
5 от 5 гласа
Добави в любими
150 г хубав черен шоколад
50 г натурално какао на прах
180 г брашно
1 и ½ ч.ч. захар
6 яйца
200 г меко масло
8 г бакпулвер
½ щипка сол – по желание
60 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова и го оставете да изстине, ако е твърде горещ. В купа с помощта на миксер разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата едно по едно. Когато се получи хубава хомогенна смес може да прибавите и шоколада. Следва да сложите брашното, какаото и бакпулвера. Хубаво е сухите съставки да бъдат предварително пресети. Вече готовото кексово тесто се изсипва в подходяща тава за печене, която е леко намазнена и набрашнена или в която сте сложили хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай