Меню

Паста със сметаново-доматен сос и пармезан

18 ноември 2022 | 06:03 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
360 г паста ригатони или друга къса паста
малка връзка пресен риган (листата) или 1 с.л. сушен
1 стрита скилидка чесън
2 супени лъжици доматено пюре
250 мл течна сметана за готвене
100 г настърган пармезан
3 с.л. зехтин
сол на вкус
20 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В загрят на средно силен огън тиган сложете зехтина, чесъна и ситно нарязания риган, ако ще ползвате пресен. Бъркайте за кратко, след което добавете доматеното пюре и гответе няколко минути. Добавете един черпак от водата, в която се вари пастата, най-добре е водата вече да е загрята. След това добавете към останалите съставки и течната сметана. Овкусете със сол и оставете да къкри, за да се редуцира сосът на гъстота. Когато пастата е готова може да я отцедите и да я добавите в тигана със соса. Разбъркайте добре, добавете пармезана, отново разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай