Поставете брашното върху плота за месене. Направете кладенче в средата. Добавете захарта, рикотата, маята, лимоновата кора, ванилията и тиквеното пюре. С ръце започнете да месите, докато смесите съставките, като започнете от центъра и загребвате навън.

Накрая добавете солта и маслото. Омесете финално, докато се получи гладко тесто. Месете го около 10 минути, докато стане много гладко, еластично и меко. Оформете топка. Поставете го в купа, покрийте и оставете да втасва за около 45 минути, докато удвои размера си.

От тестото оформете с ръце малки топчета. Загрейте дълбока тенджера с олиото за пържене на висока температура. Изпържете топчетата до златисто. Отцедете с решетъчна лъжица и поставете върху кухненска хартия. След това оваляйте всяка поничка в захарта. Подредете в съд и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: