Меню

Кекс с орехи, рикота и шоколад

12 декември 2022 | 05:54 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 средно големи яйца
250 г рикота
150 г захар
100 г смлени орехи
200 г брашно
1 пакетче бакпулвер
150-200 г нарязан шоколад на парченца по ваш избор
45 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа комбинирайте рикотата със захарта. Добавете яйцата и разбийте с миксер. След това сложете смлените ядки и разбъркайте с шпатула. Добавете брашното, бакпулвера и нарязания шоколад. Отново разбъркайте много добре всичко. Тестото се изсипва в намаслена и набрашнена форма. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай