Меню

Коледни сладки без глутен

18 декември 2022 | 16:17 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
175 г оризово брашно
175 г царевично брашно
90 г меко масло
120 г кафява захар
2 жълтъка
1 цяло яйце
канела на прах на вкус
1 ч.л. или на вкус джинджифил на прах 
настъргана кора на ½ лимон
настъргана кора на ½ портокал
30 мин

  • Порции: 20-30

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте мекото масло, кафявата захар и една чаена лъжичка джинджифил – сушен или на прах, канелата и корите от цитрусовите плодове. Разбъркайте добре. След това сложете цялото яйце и отново разбийте добре сместа. След това остава да сложите двата жълтъка и след като разбъркате добре да добавите и двата вида брашно.

Ползвайте миксер, докато се получи хубаво тесто и брашната се свържат с останалите съставки. Когато се получи хубаво хомогенно тесто, може да го оформите на топка и да го увиете в свежо фолио. Поставете го в хладилник за 15 минути.

Когато тестото се охлади и леко втвърди, може да го разточите с точилка върху леко набрашнен плот (ползвайте оризово брашно), като дебелината зависи от желанията ви.

Изрежете бисквитки с формички и ги сложете в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 185 градуса за около 12-15 минути или докато се изпекат добре. След като изстинат са готови за украса по ваш избор или за хапване.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай