Меню

Домашен течен шоколад с лешници и еспресо

22 януари 2023 | 06:55 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша печени лешници без сол
200 г разтопен тъмен шоколад
1/4 чаша еспресо
3-4 с.л. пудра захар или мед на сладост
1 ч.л. ванилов екстракт
2 супени лъжици неподсладено какао на прах
1-2 с.л. вода
15 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Сложете ядките в кухненски робот и ги смелете докато заприличат на ядков тахан. Това означава, че като време за смилане може да ви отнеме повече от 5 минути. След това към тях добавете пудрата захар/меда, ванилията, кафето, какаото и отново разбийте. Следва да сложите разтопения шоколад и около 1-2 с. л. вода. Водата се слага, за да стане течният шоколад по-рядък. Разбийте за още няколко секунди. По желание може да поставите шоколада в хладилник за няколко минути или веднага да сервирате с палачинки и хубав хляб.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай