Меню

Брауни с течен шоколад и кафе

1 февруари 2023 | 06:15 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 големи яйца
1 и ½ ч.ч. гранулирана захар
¾ ч.ч. натурално какао на прах
2 супени лъжици разтворимо кафе на прах
⅓ ч.ч. брашно
100 г шоколад по ваш избор
Щипка сол
120 г разтопено масло
⅓ ч.ч. течен шоколад 
1 ч.л. ванилов екстракт – по желание
40 мин

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

В купа с помощта на миксер разбийте яйцата и захарта. След това добавете към тях какаото на прах, разтворимото кафе, брашното и солта. Отново разбийте добре. Накрая сложете маслото, течния шоколад и отново разбийте. Тестото се изсипва в тава с незалепващо покритие, която е предварително намазнена.

Отгоре поръсете с начупен шоколад. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 25 минути или докато браунито се надуе отгоре, но в центъра не е стегнало съвсем. Колкото по-дълго го печете, толкова по-стегнато ще бъде отвътре. Сервирайте с топка сладолед, сметана, плодове.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай