Меню

Италиански бонбони с лешници

17 февруари 2023 | 06:25 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
50 г млечен шоколад
1 супена лъжица масло
50 г фино смлени печени лешници 
1/4 чаша течен шоколад
около 10-12 цели печени лешника
100-150 г тъмен шоколад за потапяне
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Ядките се натрошават в блендер или се счукват в хаванче, но не на брашно, а да се усещат. На водна баня разтопете маслото заедно с млечния шоколад. Отделете ги от котлона, за да се охладят леко и добавете течния шоколад към тях, разбъркайте. Когато се получи хомогенна смес, може да добавите разтопения шоколад към натрошените ядки. Покрийте с фолио съда, в който е тази смес и поставете в хладилник за 15-20 минути, за да стегне леко. След това оформете топчета, като в средата на всяко може да поставите по един цял лешник. Готовите топчета се потапят в разтопения на водна баня тъмен шоколад и се слагат в хладилник, за да стегнат.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай