Меню

Бисквитена торта с шоколад

8 март 2023 | 08:13 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ½  пакет обикновени бисквити или други по ваш избор
За крема:
800 мл прясно мляко
200 г захар
20 г натурално какао на прах
10 г агар-агар
100-150 г шоколад по ваш избор
260 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

В тенджера комбинирайте млякото, захарта, агар – агар, какаото и шоколада. Сложете на средно силен огън и когато сместа започне леко да завира, започнете да бъркате. Трябва да се получи хомогенна шоколадова смес и не бива да загаря. Подгответе си йенска тава или друга, която е подходяща за направата на такава торта. На дъното на формата изсипете част от шоколадовия крем. Подредете ред бисквити. Върху него сложете отново от крема, след това пак ред бисквити. Накрая завършете с крема. Колко реда бисквити ще направите зависи от желанието ви, но трябва да са поне 3. Сложете тортата в хладилник, за да стегне за около 3-4 часа.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай