Меню

Пържено пиле, овкусено в марината

28 март 2023 | 05:17 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 цяло пиле нарязано на парчета
1 супена лъжица прясна или сушена мащерка
1 супена лъжица чесън на прах
1 супена лъжица индийско орехче
1 литър прясно мляко
Сол и черен пипер на вкус
Брашно, грис и яйца – според нуждите
20 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В дълбока купа поставете месото и го овкусете с мащерката, чесъна на прах, индийското орехче, солта и черния пипер. След това го залейте с мляко и поставете в хладилник, за да се маринова за една нощ. За овалването на месото си пригответе чиния с брашно, чиния с грис и дълбока чиния с разбитите яйца. Извадете месото от марината. Първо го оваляйте в брашно, след това потопете в яйцата, след това отново брашно и за финал в гриса. Пържете в добре загрят тиган с повече слънчогледово олио (може да ползвате и фъстъчено олио) или фритюрник. Сервирайте със сосове и гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай