Меню

Чушки с доматен сос

18 септември 2008 | 14:13 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Чушки с доматен сос

Приготвяне

Продукти:
1кг чушки
1кг домати
чесън, сол, магданоз, олио

Приготвяне:
Чушките се измиват, подсушават, изрязват им се дръжките на 1см, с остър нож се пробиват на едно-две места.
В сгорещено олио се изпържват хубаво от всички страни, след което се посоляват леко.
Поднасят се залети с доматен сос или с кисело мляко с чесън.

Доматен сос:
Измитите домати се заливат с вряла вода за 10 минути, за да се обелят по-лесно. Обелени се нарязват на дребно и се оставят в тенджера с няколко лъжици олио, сол на вкус и щипка захар, за убиване на киселия вкус.
Вари се до сгъстяване на соса. Подправя се с магданоз и чесън, ситно нарязани.

Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно

* * *

Бурта (пържен патладжан)

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Маргарита ( преди 11 години )
Съгласна съм с мнението на Слави. Пърженото не е особено здравословно. Никой не твърди, че трябва да се храним само здравословно, но аз лично не обичам мазните храни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Иванета ( преди 11 години )
Точно така, Вики! Не ги слушай разни предвзети псевдо разбирачи! Рецептата ти е страхотна и напълно вегетарианска и поради това е много по-лесно смилаема от яйчените предложения. Аз хапвам такава храна в големи количества и това не ми пречи да съм 50 кг. при ръст 170 см, ако трябва да отворим дума за количеството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Вики ( преди 11 години )
Една порция се състои от 4 бр. чушки,ако може да броите ще се види колко е половин "тава"-по-скоро е тавичка.Аз също съм чела Лидия Ковачева и съм практикувала лятото на 2002г. гладолечение,но на следващата година там,където бяха хората си похапват пържени чушки,наблягат на морски деликатеси пият ябълково вино и живеят до и над 90г. и то как живеят...Най-здроавословно е да се живее според Бога,не според това,кой човек какво ти казва че е полезно или вредно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 11 години )
Всеки сам избира какво да сложи в стомаха си. Вечеряйте си с половин тава от ястието, аз не бих се хвалила с погълнати количества. Дори не се опитвайте да вечеряте с предложената от мен рецептата, която включва 5 яйца, защото е предназначена за 6 човека. Другата рецепта с "200гр овесени ядки и 3 холестеролни яйца" също не е за една порция, а цяла тава. Но пък на Вас тавата Ви е мярка, така че изобщо не се съобразявайте с моето мнение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Вики ( преди 11 години )
Специално до Виолета Господинова!!!Аз на стомаха си ли да вярвам,след като съм вечеряла с пяоловината от тавичката на снимката тук и на сутринта не съм имала тежест в стомаха,както в повечето случаи,на гастроентеролога ли да вярвам(не му помня за съжаление името,беше преди 5г в предаването на Иван Звездев и издаде книга с рецепти) ,който една от рецептите му беше задушен спанак в краве масло с наредени отгоре леко запържени в краве масло гъби,или на вашите рецепти да вярвам,в които покрай здравословните 200гр. овесени ядки има 3 холестеролни яйца,а в другата покрай 200гр соево сирене има цели 5 яйца-е това последното ако го хапна за вечеря,едва ли ще ми е леко сутринта.То в западните европейски държави е отбелязан увеличен ръст на ОРТОРЕКСИЯТА (от гр. правилен апетит) - невроза, която се характеризира с натрапчив стремеж да се яде само здравословна и полезна храна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 11 години )
Да си глезиш стомаха и вкусовите рецептори са различни неща и подобни разглезвания нямат място в този конкурс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Вики ( преди 11 години )
А и защо заклеймявате пърженето с тези големи букви,все едноне е здравословно...Стомаха има нужда и да се поглези малко.Не е здравословно да се яде всеки ден пържено месо или риба във фритюрник,на който не е сменяна мазнината с месеци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Вики ( преди 11 години )
Става и с печени чушки,но не всеки вид чушки са подходящи за печене,нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Слави ( преди 11 години )
Здравейте,тази рецепта ще бъде по-вкусна и ПО-ЗДРАВОСЛОВНА, ако чушките не се пържат, а се опекат, обелят и тогава да се залеят с доматения сос!Опитайте, страхотни, вкусно и здравословно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар