Меню

Къпана баница

4 декември 2008 | 12:36 | Аз жената
4 от 4 гласа
Добави в любими
4 яйца 
брашно 
сирене 
масло 
олио 
сол 
вода

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Разбъркваме яйцата и започваме да прибавяме брашно, докато се получи не много твърдо тесто. Разделяме тестото на топки и ги оставяме в чиния, поръсваме брашно, покриваме ги с кърпа и ги оставяме за около 20 мин. След това разточваме корите и ги режем на 4, като не забравяме да оставим една за отдолу и една за отгоре. Във вряща вода прибавяме една шепа сол и започваме да “къпем” корите една по една първо във врящата и после в студена вода. Първо слагаме една от оставените неизкъпани кори, след това нареждаме един ред кори, поръсваме със сирене, слагаме малко масло, след това още един ред кори и т. н. Най-накрая покриваме баницата с втората кора и я слагаме най-отдолу да се пече на долна фурна. Когато стане готова я обръщаме с помощта на още една тава или голяма плоска чиния и отново я слагаме във фурната, за да се изпече и от другата страна.

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Ева ( преди 8 години )
Къпаната баница е наистина много вкусна. Но не бих се хванала да я правя - много време иска. За щастие има в пекарни, в които я правят и може да си купя !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Gal ( преди 11 години )
Izkluchitelno vkusna banica, no dosta trudoemka :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Пенка ( преди 11 години )
Не разбирам в какъв грамаж са съставките, освен яйцата и щепата сол. моля за повече точност за брашното, маслото и олиото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар