Продукти за 4 порции:
6-8 кайсии
20-ина череши
2 суп. лъж. брашно
2 суп. лъж. захар
1/2 ванилия
сок от 1/2 лимон

За заливката:
3-4 суп. лъж. масло
2 суп. лъж. брашно
2 суп. лъж. овесени ядки
1/2 ванилия

Приготвяне:
Измийте и почистете плодовете. Нарежете на средно големи парчета и поставете в купа. Залейте с лимоновия сок. Добавете брашното, захарта и ванилията.
Разбъркайте добре и поставете равни количества в 4 купички или чашки (подходящи за печене).
С омекналото масло, брашното, овесените ядки и ванилията направете ронлива смес и плътно запечатайте плодовите чаши отгоре.
Оставете да се пече във фурна, загрята до 200 градуса за около 15 минути. Печете на водна баня (в тавичка с малко вода на дъното).
Поднесете крамбъла топъл или изстинал, може да се поръси с пудра захар, да се гарнира със сметана или сладолед при поднасянето.
Добър апетит!

* * *

Лятна прохлада
Всички летни рецепти на едно място
Мус от горски плодове