Меню

Пай с конфитюр от сливи

2 октомври 2009 | 11:33 | Аз жената
5 от 7 гласа
Добави в любими
Пай с конфитюр от сливи

Приготвяне

Продукти:
1 бурканче конфитюр “Олинеза”
За тестото:
1 яйце (съвсем мъничко се отделя за намазване)
60 г масло
3 супени лъжици мляко (прясно или кисело)
2 супени лъжици захар, ванилия, 1 чаена чаша брашно пресято с чаена лъжичка бакпулвер

Приготвяне:
От изброените продукти се омесва меко тесто, отделя се от него повече от половината, разточва се, поставя се в тавичка, отгоре се намазва с конфитюра. По-малката част тесто се разточва, режат се лентички, които се поставят върху конфитюра. Намазват се с разбито яйце. Пече се в загрята фурна на умерена температура, до розово.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Есенен сладкиш със сини сливи

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай