Меню

Рецепта за домашен кетчуп

24 октомври 2009 | 11:03 | Аз жената
Добави в любими
1 кг домати
2 моркова
1 глава лук
2 чушки
2 скилидки чесън
2 суп. лъж. олио
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Измийте и почистете зеленчуците. Доматите пасирайте през машинка за кайма с приставка за махане на семки и люспи или ако нямате такава настържете, като отстраните люспите. Поставете да врат на умерен огън, като разбърквате от време на време. Почистете и нарежете на кубчета останалите зеленчуци. Поставете в доматения сос и оставете да ври. След около 20-25 минути отстранете от огъня. Пасирайте цялата смес с пасатор. Добавете солта и олиото. Кетчупът е готов. Поставете в бурканчета, които стерилизирайте.
Добър апетит!

* * *

Още много рецепти за зимнина от конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай