Меню

Коледни меденки за елхата

16 декември 2009 | 13:54 | Аз жената
2 от 1 гласа
Добави в любими
2 яйца 
1 ч. ч. захар 
3/4 ч. ч. мед 
3/4 ч. ч. олио 
1 пакетче канела 
1 пакетче бакпулвер 
около 1/2 кг брашно

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

В дълбока купа размесете захарта с меда, а после постепенно добавете олиото. След като се получи хомогенна смес добавете яйцата, а след тях канелата, бакпулвера и брашното. Замесете меко и гладко тесто. Разточете с дебелина 0.5 см кора и изрежете с формички и поставете в тава, постлана с хартия за печене. Печете в умерена фурна (на 180 градуса) до зарозовяване на сладките (около 10-12 минути).
Ако на формичките направите дупчици можете да окачите сладките на елхата и с тях да я украсите.
За да са хубави сладките за Коледа пригответе ги поне седмица по-рано.
Добър апетит!

* * *

Коледни звездички
Коледни сладки с глазура
Коледни курабийки
Елхички и мечета
Празнични фигурки
Коледни меденки

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ивелина ( преди 11 години )
Най- лесно се правят дупчици със сламка за безалкохолно .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар