Продукти:
портокалови кори – от 4-5 портокала
1/2 кг захар

Приготвяне:
Обелете портокалите и нарежете от тях лентички или други форми.
Поставете във вряща вода за 3-4 минути, изсипете водата и оставете да заврат отново. След като изхвърлите и втората вода, поставете в захарен сироп от 400 г захар и 1 ч. ч. вода.
Оставете да врат поне 10-15 минути.
Извадете една по една коричките, оваляйте в останалата захар и поставете върху хартия за готвене да изсъхне за ден, като от време на време обръщате, за да изсъхват от всички страни. Можете да поднесете коричките като десерт, можете да съхраните в буркан или кутия, за подправяне на сладкиши и торти.
Добър апетит!

* * *

Шоколадова торта с портокали
Гарнирани портокали
Пълнени портокали