За дома

Интериор според зодията

10.05.2011г. / 17 01ч.
Вергиния Генова
Интериор според зодията

Астролозите смятат, че зодията определя не само характера на човека, но и неговия стил на обличане и оформлението на интериора у дома. Едни зодии харесват топлите цветове, други студените. Едни предпочитат натруфените стаи в стил барок, а други семплата изисканост на изтока.
Ето някои предположения относно изискванията на представителите на различни зодии към интериора у дома.
Дали са верни и дали съвпадат с вашите представи, можем лесно да проверим заедно и да въведем новия термин при избор на мебели – интериор според зодията.
Ако смятате, че написаното не важи за вашата зодия, споделете вижданията си и когато насъберем достатъчно мнения и препоръки, може пък да се наложи да въведем официално, така да се каже, такава практика.

Овен – енергични, буйни, действени, понякога и малко агресивни.
Астролозите смятат, че за тях са подходящи жизнерадостни цветове върху стените: светлозелени, резеда, бледооранжево, светложълто, прасковено, охра. Могат да се въздържат от агресивните червено и черно, защото така или иначе кипят от достатъчно енергия. Те предпочитат леки класически мебели в универсални цветове.

Телец – силни и волеви, но много романтични. Предпочитат пастелни цветове и мебели с романтични акценти, независимо от стила, в който са изработени.
Телците експериментират с нестандартни съчетания като оранжево, лилаво и мастилено или маслиненозелено и лила. Стилът им е класика и романтика в едно.
И естествено трябва всичко да е скъпо, изискано и с много орнаменти.

Близнаци – непостоянни, променливи, колебливи, постоянно съмняващи се. Жилището им е обзаведено с леки, съвременни мебели, които лесно могат да се преместват или трансформират. Според дизайнерите трудно може да се разбереш с Близнаците кое къде и колко време да стои. Те често искат нещо ново, с необичайни съчетания на цветове и материи, но бързо им омръзва. С една дума, ако живеете с Близнак, който държи да обзавежда къщата ще ви е доста трудно. Не се привързвайте към мебелите. Ще имате най-новите неща, но за кратко. Близнаците са като деца с играчки – всичко искат, но бързо им омръзва.

Рак – романтични, скромни, непридирчиви. Техният дом е тяхната крепост, независимо как е обзаведен. Мебелировката при тях е класическа и издава уравновесеност. Представителите на тази зодия предпочитат неутрални цветове като кафяво, синьо, тъмно розово и ги съчетават в симетрични композиции.

Лъв – надменни, горделиви, обсебващи. Разбира се лъвовете държат на позициите си и жилището им издава желанието им за доминиране и пристрастност към лукса. Ключовата дума при тях е разкош. Колкото имат то трябва да е най-скъпото и най-доброто. Искат да имат неща, които никой друг не притежава. Предпочитат цветове от огнената палитра: червено, оранжево, яркожълто, лилаво.

Дева – решителни, практични, пресметливи. В интериора избират изчистените форми. Харесват жилището да е функционално, удобно и предварително добре обмислено и планирано. Ако ще живеете с Дева – най-добре не купувайте старо жилище, дайте простор Девата да реши какво ще е разположението на стаите и цялостния интериорен дизайн, за да няма после постоянни мрънканици и постоянни ремонти. Девите харесват красивите неща и уникатите.

Везни – уравновесени, спокойни. Те не изпадат в излишни крайности, авантюризъм и екстравагантност. В дома им цари спокойствие, уют и хармония. Те са уравновесени натури, затова харесват спокоен интериор, лишен от крайности и екстравагантност. Не харесват силните, наситени и крещящи цветове. Ценители са на естествените материи, а също и на големите пространства. Чужди са им ярките, агресивни цветове. Тяхната гама е „кафе с мляко“. Домовете на Везните са запълнени със стайни растения.

Скорпион – загадъчен, страстен, стилен, властен. За тях е важно да имат морална и емоционална подкрепа от близките си, затова държат на аксесоарите и спомените. Мебелите са стилни, изчистени и с правилни очертания. Цветът при тях е червен, а секциите изпълнени със спомени.

Стрелец – творческа личност, силно емоционална, весела и оптимистична натура. Палитрата на тази зодия е от жизнерадостни цветове: син, жълт, оранжев, червен. Ако къщата на някого може да прилича на цирков купол – пъстър, нестандартен, весел – това е точно домът на стрелеца. Харесват мобилните и многофункционални мебели. Ръчно правените аксесоари у тях са на почит. Секциите са по техен проект и ако могат да държат четка най-вероятно са пожелали лично да боядисат стените. Пищни цветя и всевъзможни живи и неживи животни ще ви посрещнат от всеки ъгъл на дома.

Козирог – консерватори, вглъбени и философи. Те обичат класическият стил във всичко – в облеклото, мебелите, начина на живот. Идеите за обзавеждането си черпят в музеите и дворците. Идеално съчетание за тях е черно-бялата гама, която подчертава друг доминиращ цвят, например, червен, син или зелен.

Водолей – мечтател, творец, запалянко. В жилището му се забелязва творчески безпорядък, претрупани и преплетени детайли от различни стилове, материи и цветови гами. Много често и те самите не знаят какво харесват, затова си купуват всичко, което е привлякло вниманието им. Така се сдобиват с вещи от различни епохи, стилове и държави, които изграждат уникалния им шантав стил.

Риби – впечатлителни, романтични, грижовни. Те харесват изчистените линии, функционални мебели и хармоничната, топла цветова гама. Изтънчената им натура се проявява при избора на аксесоарите. Те харесват изчистения стил на живот. При тях можете да видите семпли картини, пастелни цветове и икебана. Няма претрупаност, няма шарения. Всичко е премерено, но и подчертаващо красотата.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
де да бях ( преди 11 години )
лъв - поне щеше да изглежда както го искам, независимо какво е:) А за зодията на мъжа ми нищо не е вярно (споменавам, щото той се налага, пък тук го описали с едни ефирни думи...).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Госпожична ( преди 11 години )
А пък на мен най-хубаво ми се видя описанието на зодия Стрелец. Защо ли..........:):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
диди ( преди 11 години )
Аз съм зодия Риби.Абсолютно вярно е всичко,което е написано.Точно това харесвам .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
didatzeni ( преди 11 години )
Водолей съм и не съм съгласна с това,което е написано за тях.Не обичам кичове,много и претрупани мебели-обзаведена съм с мебели в бяло.Имам и няколко картини.Моята приятелка е скорпиот-ами домът и наистина е в червено,даже и хавлиите и килимчето в банята и.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
az ( преди 11 години )
Mayka mi e 4ist Skorpion i edva li niakoga dori si e pomisliala za 4erveni mebeli. Skorpionite predpochitat stilnite i krasivi neshta, i da sa udobni. Imam 2 skorpiona v kashti.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Дони ( преди 11 години )
И за скорпионите е съвсем вярно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ина ( преди 11 години )
Как познахте? Целият ми хол е в оранжево, другата стая в жълто, а кухнята в резеда - зелено :) истинско стрелче:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар