За дома

Поставки за яйца от филц – цветни и практични

23.03.2012г. / 14 47ч.
Вергиния Генова
Поставки за яйца от филц – цветни и практични

Великден идва и трябва да го отбележим подобаващо. Все по-атрактивно, а може би и по-евтино излиза да отидем за няколко дни на екскурзия, отколкото да купуваме скъпи продукти за обилни обеди и вечери с роднини, а после да се чудим как да отслабнем.

Но ако ще си останете у дома е добре да украсите дома великденски, за да ви дойде настроение за празнуване и вдъхновение за възкресение на мечтите.

Да извадите покривките с пиленца и зайчета, да украсите клонки с декоративни яйца, а защо не и сами да изработите поставки за яйца.

Ето един много лесен начин, не че знам сложни или че пък бих се хванала да направя нещо, което отнема месеци.
Направете си сметка, ако за 10 Великдена си купувате по една супер скъпа, луксозна, тематична поставка за яйца, то ще се превърнете в антикварен магазин. Нищо лошо, ако имате достатъчно пространство, но ако нямате може за 10 години да усъвършенствате уменията си в ръчно правените украси. Особено ако имате деца, това е по-подходящия вариант – няма да чупят скъпите ви посуди, а ще имате време да си говорите за съответния празник и да общувате помежду си. След като мине празникът, може да изхвърлите изобретенията си или да ги преобразите в нещо друго. Сега ви показвам стари великденски колекции, от които при мен са останали само снимките и цветните спомени.

Разбира се ще рециклираме – ако ни следите редовно знаете, че си колекционирам ролки от тоалетна хартия, именно защото може да се използват за почти всичко.
В случая ми е хрумнало да поставя в тях яйца. С прежда съм увила ролката тоалетна хартия, посредством лепило. От разноцветен филц съм изрязала венчелистчета, които са залепени като цветенце. И практически поставката е готова.
Ролките може да ги нарежете на две, да направите от тях животинки, човечета, великденски венец, ако искате.
Стига да имате малко време и желание, може да се позанимавате с децата и да сътворите нещо красиво.
Когато подарявате може да подарите яйце с поставка. А може още преди Великден да подарите само поставки, с пожелание приятелите ви да имат много парички, за да си купят много яйчица. В поставката може да сложите дървено, стъклено, каменно или керамично яйце.

Прочетете още:

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Петя ( преди 11 години )
5 rate up comment 0 rate down comment
Галина ( преди 11 години )
Оригинални идеи, благодаря.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар