За дома

Закачете в коридора християнска молитва за щастие и мир в дома

24.06.2012г. / 21 06ч.
Ивет Лолова
Снимка: Ивет Лолова

Снимка: Ивет Лолова

„Боже, благослови този, който влиза в този дом, защити и предпази този, който излиза от него и дари мир на този, който остава в него.“

Това са думи на сръбския просветител отец св. Николай Жикич, които се намират във всеки сръбски дом, в коридора, срещу входната врата. Приписват им магическа и благотворна сила.

Много подходящ подарък за всякакъв повод, който може да бъде закупен от магазинчетата в църквите в Сърбия.

Още за свети Николай Жикич:

Светител Николай Велимирович, Владика Жички и Охридски (1881–1956) e един от най-уважаваните сръбски светии. Канонизиран през 1989 г. от Сръбската православна църква. Чества се в деня на смъртта му 5 март (18 март ст. стил) и в деня на пренасяне мощите на светителя 20 април (3 май) от Америка в Сърбия.

Проникновен богослов, иерей на Сръбската православна църква, той възродил монашеския живот и народното благочестие в Сърбия, плодотворен писател и мислител, почетен доктор на няколко престижни университета. Бил е ненадминат организатор и проповедник, с право наречен „Сръбският Златоуст“. От неговата духовна съкровищница Църквата черпи и днес. Затова и св. Юстин Попович го нарича „тринадесети Христов апостол“.

Снимка: Ивет Лолова

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Гергана ( преди 10 години )
ЧУДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕСНИ КОМЕЕЕЕЕЕЕЕЕНТАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар