За дома

Детска стая, за която всяко дете мечтае

26.08.2012г. / 22 55ч.
Надежда Маринова
Детска стая, за която всяко дете мечтае

Питате ли детето си за каква детска стая мечтае? Често мечтите на малчуганите не са толкова трудни за осъществяване. Ето пет неща, с които ще ощастливите детето си и ще му осигурите здравословна и интересна домашна среда.

1. Шведска стена за катерене. Ясно е, че в апартаментите със стандартен таван, тя няма да е висока колкото тази във физкултурния салон в училището, но въпреки това си струва да я направите. Ако детето ви е малко, съобразете се с неговата височина и я надграждайте с растежа му. Определете ясни правила за безопасното й ползване.

2. Огромна черна дъска за писане и рисуване. Друга разновидност е бялата дъска за рисуване с флумастри. Да пишем и рисуваме на воля. Трудното идва после, когато мама трябва да чисти.

3. Кукленска къща от кашон по модел „Направи си сам“. Лесно и бързо може да я направите с помощта на тиксо и телбод. Сръчните мамини ръце могат да ушият декоративни пердета на прозорчето. Ако имате домашен любимец, бъдете сигурни, че той с удоволствие ще се включи в кукленската игра.

4. Хамак, който може да се опъва и прибира. Въжената люлка не е запазена марка само за лятото. Използвайте я целогодишно, като я прикрепите на здрави скоби за срещуположните стени в детската стая.

5. Гимнастически уреди за стая – най-елементарните, които не са скъпи и не заемат място: постелка за гимнастика, пластмасови/метални гирички, обръч, топка, въже, ластик, точилка. При специален повод можете да му подарите и степер. Страстта към спорта се възпитава още от ранна детска възраст.

Когато стаята е малка и не може да побере всичко изброено, помислете дали не може да отделите малко кътче на балкона или в коридора. Направете такава детска стая и популярността на вашето дете в детската градина и в училището ще нарасне веднага, а приятелите му ще се надпреварват да ви идват на гости.

Снимка: Надежда Маринова

Прочетете още:

Коментирай