За дома

Как да отпушим запушените флакони?

Флаконът с лак за коса е пълен, но се е запушил. Какво можем да направим?

14.11.2012г. / 10 24ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Случвало ли ви се е точно когато ви трябва най-много и най-много бързате да натиснете флакона на фиксатора или пяната за коса и нищо очаквано да не се случи?

Аз направо се чудих дали да не изхвърля почти пълното шише с лак за коса. Истината е, че дюзите на капачките на флакони с подобни лепкави препарати често се запушват.

Дори рядко да ни се случва да го ползваме, когато ни трябва тук и сега – винаги трябва да сме подготвени със спасително решение. И то по възможност да е на една ръка разстояние, а да не трябва да тичате до магазина, да искате назаем от съседката, да чакате приятелката да го донесе и въобще да правите какви ли не фокуси и фантасмагории за едната прическа.

Свързани статии

Ако все пак сте имали време да пуснете търсачка, веднага ви давам един напълно безплатен и лесен съвет.

Отваряте дюзата на въпросния флакон, измъквате я и я поставяте под струята с гореща вода. Държите известно време, избърсвате и пробвате отново.

Ако пак не става, опитвате с игла да промушите в отвора и да махнете засъхналите частици. Отново поставяте под горещата течаща вода и би трябвало да проработи.

 

А ако пак не става или пък нямате време за повече експерименти и ремонтни дейности, сканирате набързо покъщнината си и виждате каква друга дюза може да използвате и да ги размените.

Аз използвах дюзата на препарата за почистване на монитори. Проблем с прическата нямаше, но може да се появи такъв с монитора!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )