За дома

Меки коледни топки за празнична украса

Ръчно правена украса за Коледа

27.11.2012г. / 10 23ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Коледа вече е толкова близо, но като гледам хората по улиците, изглежда че на никой не му е до нея. Няма празнична украса, няма пари за подаръци, няма празнично настроение... само работа, битовизми, болежки и ежедневие. Ако трябва да съм откровена с вас, истинската причина поради която обичам Коледа е, за да се наспя. Да станеш не по тъмно, а по светло, да закусиш... чудо на чудесата... и то без да бързаш. Това горе долу ми се случва именно по Коледа и по Великден – как да не вярвам, че тогава се случват чудеса?!

А кой излиза негримиран по празници?! Колкото повече приближаваме до Коледа, толкова по-гримирани и празнично усмихнати трябва да сме. И толкова повече ще лъжем, че сме щастливи и в невероятна коледна еуфория.

Всъщност истината е съвсем друга. Празникът трябва да идва от вътре. И не ни трябват нито пари, нито празнични светлини, за да запалим надеждата за по-добри дни, вътре в нас. Оптимизмът няма нищо общо със заобикалящата ни среда.

Свързани статии

И ето един начин за непринудени усмивки. Ако имате малко време, например докато седите пред телевизора и чакате да започне любимия ви сериал, може да направите коледни топки за украса.

Ако искате тези топки да ви помогнат да разчистите къщата, то може да съберете стари и омалели дрешки. Нарязвате ги на парчета, от които да направите топка. Напълвате я с памук или какъвто и да е пълнеж от играчки, от юргани, каквото имате подходящо.

Зашивате и украсявате с панделки, пайети, канела, с каквото сте решили.

Единият вариант е да пришивате. По-лесният и по-бързият е да залепите с топъл силикон.

Необходими материали:

  • дантела или парчета плат
  • пълнеж за юргани, играчки
  • конец
  • игла
  • силиконов пистолет
  • силикон
  • панделки
  • мъниста

По този начин може да оползотворите непотребните парчета плат, да им вдъхнете втори живот и да зарадвате някого с ръчно направен подарък за Коледа. Може да използвате тези пухкави топки да украсите елхата. Засега аз украсявам бенджамините. Може да ги използвате за коледен венец за вратата или пък за коледна декорация на пакетите с подаръците. А ако съобразите платовете, тези меки топки могат да се превърнат в чудесна коледна декорация за бебешкото креватче.

Ако пък решите да използвате съвсем стари парчета плат, връзвате едно звънче и става чудесна коледна играчка за вашето коте. С една дума трябва да съобразите материалите и може да изработите подходящ подарък за всеки – и за по-претенциозните, и за онези, които ще разнищят топката за нула време на съставните й части.

Коментирай