За дома

Къде да закачим коледния венец

Няколко идеи за употреба на коледния венец

07.12.2012г. / 09 25ч.
Ивет Лолова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Коледният венец е традиционен за празничната украса. Дори имаме няколко – различни по стил и големина, за всяка стая и различна употреба. Къде можем да ги закачим и как да ги използваме?

На входната врата

Гледайте да не е много скъп, за да не ви го откраднат; и да не е много тежък – защото няма да издържи тиксото. Може да сложите по-малки венчета на всяка стая в дома ви. Венците за вратата не е задължително да са симетрично украсени – може украсата им да е само в едната половина на кръга. За детската стая направете семпъл венец, украсен с топки/шишарки и малки играчки или изрязани от хартия звездички, снежинки и животни.

Свързани статии

В банята/тоалетната на стената

Защо не – празничното настроение да е винаги с вас!

На масата като декорация за свещ

Много често коледният венец краси масата в хола или трапезарията и на нея поставяме голяма свещ. Съобразете стила на венеца и цвета на свещта. Ако венецът е много пъстър и богат – със сушени плодове, ядки, шишарки и гирлянди, нека свещта да бъде в неутрален цвят. И обратното – ако венецът е семпъл – свещта е ярка. Коледният венец за маса е добре да бъде симетрично украсен по целия кръг.

На масата като декорация за купа с ядки

Вместо свещ, вътре в кръга сложете супа с ядки и сушени плодове.

Коледният венец е чудесен подарък за приятели, роднини и колеги – символичен е, добър спомен и ще се ползва няколко години.

Коментирай