За дома

Мода в декорацията на дома

Лукс, простота, уют – какво ново за дома?

10.12.2012г. / 16 52ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Това, което в момента търсят дизайнерите са естествените, неангажиращи на пръв поглед форми и комбинации. Цветовете са меки, но има и ярки акценти. Линиите са семпли, а същевременно всичко изглежда луксозно и елегантно, така че да задоволи всички вкусове.

Нека наречем едната тенденция „оптимистична“. Тя включва ярки, дори фосфоресциращи тонове и много забавни щампи. Какво би било отражението й в нашия дом, ако имахме възможност да координираме интериора си с нея?

Всекидневната: различни контрастни по цвят възглавници, покривки и завеси с весели графични елементи – цветя, или геометрични фигурки.

Банята: наситенорозов, или червен фаянс, съчетан с тюркоазено.

Холът: канапе и удобни фотьойли със заоблени форми, в тон с цвета на стените, като осветителните тела са от метал, пластмаса и дърво – комбинирани и в ярки тонове – портокалово или зелен лимон. Килимите могат да бъдат с геометрични щампи в черно и бяло.

Другата тенденция можем да наречем „сдържана“. Тя се отличава с използване на натурални тонове: кафяво, бежово, черно, сиво и бяло. Също така се използват повече естествени материали, като дърво, камък, керамика и текстил.

В банята има много дървени елементи, керамичният фаянс изглежда рисуван на ръка.

В хола има много покривки от вълна или памук, килимите са с леко износен оттенък. Дървото на мебелите е светло, има тръстикови елементи и много тъкан текстил.

Третата тенденция е „луксозна“ – тя залага основно на текстил с вплетени блестящи металически нишки. Главните цветове са черно, старо злато, но тук-там има тонове от виолетовата гама.

Във всекидневната може да си позволите килим и възглавнички от екокожа, сатенени покривки с миниатюрни щампи.

Банята – много огледала, релефен фаянс, елементи от стомана и керамика, както и стъкло.

В хола – тежък кадифен текстил, килим с много дълъг косъм, перлени и седефени тонове за мебелите, декоративни елементи от метал и стъкло.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
Притчи, мъдрости, цитати