За дома

Коледни магнитчета за баба и дядо

Магнитчета за хладилник за баба и дядо като подарък

17.12.2012г. / 13 05ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Като че ли бабите и дядовците най-много се радват на ръчно правените подаръци. Особено, ако в тях са взели участие любимите им внуци. Затова ви съветвам да не купувате безсмислени и непотребни неща, а да ги зарадвате с нещо практично, което ще им влезе в употреба и като добавка да им направите коледен сувенир с децата. Може да се изработи почти всичко – коледни свещници, коледни играчки и защо не коледни магнитчета. Като добавите и една коледна снимка ще могат да си я гледат всеки път като отварят хладилника.

Свързани статии

Как най-лесно да се справите с магнитната задача?

Първо трябва да си купите магнитчета. Продават се в магазините за художнически материали, например „Слънчоглед“. Когато ми хрумна идеята да си правя домашни магнити за хладилник, не знаех къде да търся и накрая непознато другарче от един форум ми прати магнитни ленти от чейндж бюро.

Така, че имате ли магнити – нататък е лесно. Можете да направите магнитни сувенирчета от гипс, бяла глина, моделин... от всичко, каквото ви хрумне стига да не тежи много и да може да се залепи. Или да може да си позволите прекалено голям магнит разбира се!
Но този път експериментът и предложението е с най-неочакваното – с една дума най-обикновеното – най-обикновен картон. Даже втора употреба. Може да използвате кутия или стара папка.

Изрязвате фигурки от картона и ги облепвате с плат или прежда. След което трябва да ги оставите да изсъхнат. В случая изрязах елхички и ги облепих с прежда. Отгоре залепих дървени мъниста и кафе и готово. Всички казват – „Леле, как си съсипала хубавото кафе“ Защото наистина използвах зрънца от страхотно ухаещо кафе и когато сложиш няколко картички и други облепени с кафе неща едно до друго мирише невероятно: приказен подарък плюс пакет кафе – за любителите на черната напитка.

И понеже е Коледа може да изрязвате ангелчета, снежни човеци, звездички, ботушчета, шейнички... всичко, което ви нашепва празнични мисли.

На децата спокойно можете да дадете да лепят върху цветен картон – лесно и безопасно. Идейни подаръчета стават от детски ръчички – две детски ръчички една върху друга – елхичка, или пък с малко повече детайли еленче. Остават много мили спомени, а детските ръчички и крачета растат толкова бързо!

Тази идея ми се струва доста подходяща за всяко време на годината – не се учудвайте, ако ви я предложа и за Великден, само че с патенца и зайчета.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Диана ( преди 10 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
Катя ( преди 11 години )