За дома

Коледни играчки – украсете елхата бързо и лесно

Елхови играчки от екоматериали

19.12.2012г. / 09 32ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Коледа чука на вратата и ако сега не украсим празнично – няма кога.

Аз съм свикнала да украсявам поне месец по-рано, но някои спазват традицията да украсяват през седмицата преди Коледа. Честно казано в това забързано ежедневие и два месеца по-рано да украсиш, ако нямаш време да се насладиш на празничната декорация е без значение.

Днес ви предлагам една идея как да украсите набързо елхата или пък как бързо да направите коледни подаръци за всички в офиса.

Ако колегите ви са 20-30 човека и искате да ги зарадвате всички ще ви е доста трудно да вземете на всеки подарък. Със сигурност може да посетите някой голям магазин и да купите комплект коледни играчки и да подарите на всеки по една, но тогава отношението няма да е толкова лично.

А тази идея ще ви помогне да ги зарадвате с нетрадиционен подарък, който със сигурност ще им послужи като елемент от коледната украса. А именно – шишарки. Събрахте ли си от есенните пикници в гората? Ако сте си събрали ще ви е лесно, ако не, може да си купите от магазини за художнически материали като „Слънчоглед“.

Тази идея няма да ви е толкова евтина като да купите играчки от едното левче, но пък определено е запомняща се. За целта ви трябват всякакви бляскави и не толкова бляскави нещица. Добре е да си ги събирате през цялата година, защото в противен случай трябва да тичате да купите дървени мъниста, пръчки канела, панделки, блестящи топчета, камбанки и т. н.

Ние украсихме елхата отдавна и горката се превърна като закачалка за материали. Вместо към Коледа да става все по-пищна с все повече играчки, при нас става тъкмо обратното – намаляват. Тази камбанка ще пасне чудесно тук, тези топки за украса там и за тези елхови красоти, за които ви говоря също, отиват за подарък, за коледна опаковка.

Свързани статии

Иначе за няколко часа може да направите 5-6 дузини елхови играчки.

Какво ще ви е необходимо?

  • помощник
  • силиконов пистолет
  • силикон
  • панделки
  • мъниста
  • джунджурийки
  • шишарки
  • златен спрей

Помощникът ви трябва основно, за да връзвате панделките на фльонга.

Висяща елхова играчка. Връзвате панделка и декорирате с избраните от вас елементи, като ги залепвате с топъл силикон. Става бързо и лесно, но или внимавайте много, или си купете нещо против изгаряния. И това влиза в листа с покупките. Ужасно боли, когато се изгориш с топъл силикон. Не се шегувам.

Изборът тук е да са по екоиграчките – само с естествени материали – жълъди, дървени мъниста, канела. Или по-бляскави – шишарките да ги боядисате със златен или сребърен спрей и да ги украсите с малки блестящи топчета. Продават такива гирлянди на топчета – като ги нарежете става идеално.

Елхички за бюро. Може да направите и стоящи играчки. Украсявате шишарката и я закрепвате, така че да може да стои изправена. На повечето дори не им трябва основа – те са си красиви и без подложка.

Получават се доста ефектни, въпросът е дали ще намерят ценители. Това е идея и да украсите цялата елха само с такива екоиграчки. Добра идея за новодомци, които тепърва започват да събират коледни украси.

Коментирай