За дома

Сешоарът – пръв помощник не само за косата

Алтернативна употреба на сешоара

20.12.2012г. / 15 38ч.
Снежана Проданова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Неволята е най-добрият учител. Благодарение на хора, изпаднали в нужда, хора, които са били в затруднено положение, хора с проблеми, които не могат да бъдат решени с обичайните средства, ви предлагаме едно оригинално ръководство с нови идеи за употребата на... сешоара.

Ето за какво още служи този уред, който досега сме използвали само за сушене на коса:

Свързани статии

Гладене на дрехи

Сменили сте квартира или се намирате в хотелска стая без ютия в наличност – сешоарът е решението. Намокрете мястото, където се е образувала фаталната гънка, изпънете дрехата и изсушете.

Премахване на лепенки

На почти всички ни се е случвало да купим книга за подарък и по фатално стечение на обстоятелствата да сме си изрязали ноктите точно преди момента, в който сме искали да отлепим етикетчето с цената. Грабваме сешоара – затопляме етикетчето и с някакви помощни средства (пинцети например) лесно премахваме лепенката.

За по-красива глазура на тортата

След като намажете тортата с глазурата, пуснете сешоара за малко, докато не се разтопи леко. Оставете в хладилника и когато стегне, почти ще можете да се огледате в повърхността й.

Пастели и восък

Понякога на децата не им стига стандартният лист A4 и решават да си дадат свобода, разкрасявайки плочките в банята и коридора. Носейки в този момент запалена свещ (обстоятелствата са напълно имагинерни), ние пък при вида на шарените плочки се препъваме и разливаме восъка. Не е трудно да се досетим вече, че тук сешоарът ще ни послужи да размекнем пастелите и восъка и да ги забършем с парцал.

Слънчеви очила по мярка

Малко по-широки или малко по-тесни – сякаш всеки от нас е уникално изключение от стандарта за слънчевите очила. Ако цената им не надвишава тази на няколко хляба, но все пак си ги харесваме и искаме да ги носим, затоплете ги със сешоара и ги присвийте или разширете в зависимост от случая.

Запалване и поддържане на огън

Не мислете, че ако поставите дървата едно върху друго в камината и насочите горещата струя въздух към тях, огънят ще лумне. Службата на сешоара е да ви помогне да не изпуснете малкото пламъче в основата на колибката от дърва.

Размразяване на хладилника

Съвременните домакини се радват и на по-добра техника, но онези, които все още си гледат у дома голям бял снежко, който от време на време решава да натрупа повече лед, знаят, че тук пръв помощник е сешоарът. Изключете хладилника, извадете всички продукти отвътре и размразете проблемните зони. Ще тече вода, затова се подгответе с кърпи и легени.

Съживяване на цветя

Ако подрязването на стеблата под ъгъл не помогне, можете да ги затоплите със сешоара, симулирайки топлината, която обикновено получават от слънцето.

Коментирай