За дома

Лакът за нокти – спасител в страшни ситуации

За какво освен за маникюр ни служи лакът за нокти?

23.01.2013г. / 09 51ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Значителен процент от жените поддържат маникюр – цветен, шарен, украсен, елегантен, неангажиращ, смущаващ, излишно дълъг... Варианти има всякакви. Оказвате се обаче в един момент с няколко шишенца с лак за нокти, които не сте използвали от дълго време, дали защото са излезли от мода, или са спрели да ви харесват. Какво да ги правите? Да ги изхвърли човек – жал му е, да ги пази по рафтовете у дома – само пречат. Ето няколко алтернативни идеи за употреба на лака за нокти:

Помните ли, когато все още облизвахме ръба на плика на писмото, за да го затворим . В днешни дни производителите са ни улеснили значително много със съвременните пликове, при които само трябва да се махне предпазващата хартийка, за да се залепи писмото. Да, но ако сте попаднали на по-стар плик, защо да не използвате лак, за да го запечатате. Той може да е идеално лепило за хартия и картон.

Свързани статии

Колкото и ключове да имаме на връзката си, винаги има точно два, които са съвсем еднакви на глед. И не стига това, ами и винаги посягаме с грешния. Боядисайте горната част на единия и запомнете дали е за мазето или за тавана, а другия оставете както е (или използвайте различен цвят за него).

Понякога недоумяваме толкова ли е трудно да се направят едни качествени връзки за обувки, които да не се разнищват. На всеки от нас се е случвало с триста мъки да завързва маратонките на детето си, че дори и собствените си обувки, защото някой (нека не обвиняваме хората... машините са в основата на всичко) е решил да забрави да оформи добре крайчето. Намажете връхчетата на връзките с лак за нокти, усучете ги и ги оставете да изсъхнат.

Аналогично на предния случай, лакът за нокти може да спести похабяването на ценно количество нерви и спестяването на така скъпите 20 секунди повече, които губим, за да вденем непослушния конец в ухото на иглата, което сякаш по свое усмотрение си се смалява, когато бързаме.

Намажете с лак главите на винтовете в банята. Така ще предотвратите ранното им ръждясване. Същото важи и за пръстените със съдържание на мед, които оцветяват в зелено кожата на пръстите ни.

Няма по-голяма трагедия от това да сложиш най-хубавата си рокля и с нов чорапогащник и на излизане от таксито да закачиш с крак единствената неравност по колата и да го скъсаш. Ако не сте предвидили в чантата си резервен чорапогащник и бабите знаят, че капка лак за нокти ще залепи бримката завинаги.

Коментирай
Здраве и красота