За дома

Часовници без стрелки – акцент в интериора

Стенните часовници отмерват добре оползотвореното, изгубеното и неуловимото време

12.02.2013г. / 08 41ч.
Ивет Лолова
Снимка: OldM.

Снимка: OldM.

Щастливите хора не гледат часовника, но животът ни днес е разграфен на толкова много колонки и редове, че няма да оживеем без машинките, които отмерват времето.

В третото хилядолетие в интериора ни се върнаха огромните часовници. И не защото нямаме мобилни телефони или екранът на компютъра ни не отмерва времето, а защото започнахме да ги ценим като акцент, главен герой в обзавеждането. Слагаме ги във всяка стая и във всяка стая са различни – на „готварска“ тема в кухнята, за „Добре дошъл“ закачлив часовник в коридора, още в хола, спалнята, май само в банята нямаме.

Свързани статии

Нещата стигнаха още по-далеч – държим по няколко часовника в стая, като не е задължително да работят и двата. Дори единият може да е без стрелки – като намек за неуловимото време.

С тази мисъл много дизайнери творят часовници без стрелки или със странни форми, при които стрелките не се виждат ясно.

Има хора, които обожават часовниците – с тях лягат, с тях стават. По характер те са организирани, точни, делови, сериозни. Не обичат да им губят времето. Ще откриете, че най-често, те са от зодия Дева или Козирог. На тях винаги може да им подарите още един часовник – ще му се зарадват от сърце.

За шегобийците маниаци се продават часовници във вид на бомба със закъснител.

Самотните пенсионери обичат тиктакащи часовници. Тишината вкъщи е страшна. Затова се заслушват в песента на стрелките – за компания и утеха.

Нервните натури не обичат звука „тик-так, тик-так“. Особено в спалнята. Ако не безсъние, ще им докара сигурна невроза. За тях са измислили „убийци на времето“ с плаващи стрелки – тихи и безшумни.

Казват, че е лоша поличба, ако стрелките на часовника изведнъж тръгнат назад – и започнат да се въртят наляво. Тръпки да те побият – сякаш някакъв апокалипсис се задава. Не се безпокойте, най-често причината е в странните продукти „Made in China“. Часовникът ще тръгне пак нормално, щом смените батерията. Видяхте ли – почувствахте се почти като господари на времето!

Колко време ви загубих с размисли за времето? Не много, надявам се.

Коментирай